[2018] All About Whatsapp – Cara Create Link Customized

2017-2018– Ramai yang mula berniaga untuk tingkatkan ekonomi keluarga. Dan saya suka jika dapat bantu tingkatkan produktiviti mereka yang berniaga dengan bantuan tools-tools seperti whatsapp ini.

Memang ramai juga yang lebih “prefer” gunakan medium whatsapp untuk lakukan closing.

Saya sendiri ada gunakan whatsapp untuk lakukan aktiviti closing.

Tapi ramai yang masih belum tahu, cara nak mudahkan prospek hubungi kita melalui whatsapp.

Bila kita tinggalkan nombor dan suruh prospek whatsapp (CTA):

  • Mula-mula mereka kena catit nombor
  • Kemudian save nombor anda
  • Dah save kena buka whatsapp pula.
  • Lepas tu search pulak nombor kita untuk whatsapp!
  • Kemudian baru mula perbualan.

Kadang-kadang sebab terlalu banyak step, mereka tak whatsapp pun nombor kita pada iklan. Sebab banyak kerja. Mereka terlupa!

Dengan link customized whatsapp ini, kita dapat mudahkan prospek untuk hubungi kita dengan hanya 1 klik sahaja.

Dalam tutorial ini, saya kongsikan cara-cara nak “create” custom link whatsapp ini.

Dan dalam “All About Whatsapp” ni saya tak kongsi cara guna whatsapp; fungsi blue tick, star, notification,pop up dan lain-lain tapi lebih kepada:

  • Cara create link Whatsapp.
  • Cara create link Whatsapp dengan kod
  • Cara letakkan kod berbeza untuk setiap iklan (untuk track)
  • Cara create link customized dengan Whatsapp
  • Cara buka whatsapp di web browser
  • Cara kira “conversion rate” untuk sales
  • Cara betul save nombor prospek supaya senang nak follow up dan
  • Cara nak lakukan broadcast supaya prospek terima mesej broadcast (ada 2 cara follow up yang berkesan!)

Ramai pemilik bisnes & peniaga yang saya jumpa ingat mereka broadcast kepada prospek, mesej tersebut sampai, tapi sebenarnya prospek tak terima pun mesej tersebut. Ada sebabnya dan saya kongsikan cara yang betul untuk broadcast mesej guna whatsapp.

Anda boleh download PERCUMA melalui link di bawah.
(tak perlu masuk email & nama) . Klik link di bawah.

Direct link google drive (file pdf) >> All About Whatsapp!

Moga bermanfaat. Dan tolong #SHARE artikel ni boleh? Copy jer link artikel dan share di wall fb anda.

Supaya ramai lagi dapat belajar ilmu whatsapp ini.

========================================

Psstt:

Nak tahu tak RAHSIA bagaimana saya manage beberapa page FB saya dan JANA JUALAN:

  • Tanpa perlu reply PM satu-satu
  • Tanpa perlu layan inbox PM berjam-jam
  • Boleh closing secara automatik dan
  • Kumpul database prospek dengan cepat?

[Klik Sini & Baca: Automasikan PAGE FB ]

Tagged

Leave a Reply