Cara Betul Cari Audience Yang Tepat Di Facebook

Ala..masukkan jer interest, demography, umur semua ikut avatar. Dapatlah targetted audience!

Betul. Tapi ni kalau kita nak run iklan di Facebook Ads. Pakai ads manager, power editor. Kena keluar kos untuk run iklan!

.

.

Dalam artikel ni saya nak cerita macam mana kita nak cari targetted audience ataupun prospek ideal anda melalui teknik F.C.M.

 

Apa benda F.C.M tuuu Zhafir?

FCM tu FREE COST MARKETING.

Pernah dengar Free Cost Marketing kan?

Kita cari pelanggan, buat jualan tanpa keluar kos.

.

.

Kalau pernah dengar mungkin anda dah tahu cara nak cari targetted audience kan?

.

.

Melalui teknik FCM, objektif kita adalah mencari prospek pelanggan untuk produk kita melalui “profile” Facebook kita sahaja.

Ya. Profile yang kita duk update makan apa, gambar teh tarik, update pergi mana, tengah buat apa tuuu. hehehe.Profile tu lah. 😁

.

.

“Kat situ je pun dah boleh buat duit?”

“Habis kenapa saya up status wall tak ada orang komen. Like 2-3 jerr??” 😭

.

…Krik..krik.. (bunyik cengkerik!) huhuhu.

.

.

SEBAB AUDIENCE KITA (FRIENDLIST) YANG TAK TARGETTED!

.

.

Kalau friendlist kita penuh dengan abang sado, abang2 kaki main kereta misalnya..

Dan kita up status jual tudung. Memang lah krik-krik. 😂

.

.

Jadi macam mana nak cari friendlist yang targetted?

.

.

Saya beri contoh:

>Jual barang baby.

Siapa ideal prospek kita?

.

.Jawapan: Parents! Yang ada anak kecil.

Di mana mereka “lepak”? 😉

.

.

Jawapan: Group parenting, page baby expo, carnival baby dan lain-lain.

Get the big picture? 😉

Contoh lain..

Kita jual tudung atau make up misalnya..

.

.

Di mana wanita-wanita anggun kaki shopping online ni “lepak” di FB?

Group FB make up, page artist, page make up, page website online!😌

Kerja kita sekarang untuk cari mereka.

“Ok dah jumpa..Lepas tu nak buat apa?”

.

.

Add friends. Barulah friendlist di profile kita tu nanti jadi audience yang targetted.

Jadi bila up post di profile, baru komen banyak dan likes tiap-tiap posting tu tinggi.

.

.

Sebab produk atau servis kita offer related dengan masalah mereka (Atau keinginan mereka).

.

.Dan teknik ni free cost!😎

Amaran!: Jangan pergi curik nombor yang customer tinggalkan kat situ pulak!

Add friends sahaja dulu..dan engage melalui profile.

.

.Belajar sesuatu?

“Hmm.. belajar tapi susah lah” 😣

.

.Nak free inilah caranya..hehehe

.

.Memang ambil masa nak add satu-satu..

.

.Lenguh seh tangan nak add satu-satu. Berjam-jam masa habis gitu jerr..

.

.Sebab tu saya guna menda alah ni.. 👇😌

Dengan tools ni, saya boleh add friend baru yang lebih targetted & lebih berkualiti.

Dan saya boleh guna tools ni di mana-mana sahaja sebab boleh guna dkt smartphone.

Tak perlu buka laptop.😊

Best ke best?? Yang nak naikkan follower, kena penuhkan dulu friendlist 5,000 kan?

.

.Nak cepat penuh? Guna tools ni lah 😝

Anda nak ke tools ni? Ok2..boleh jer..tapi ada fee kecil jer..

Klik link di bawah kalau interested ya. ☺👇

Klik sini>>Nak tools auto add friend!<<

 

p/s: Nak MANAGE PAGE secara AUTOMATIK?

 

[Info lanjut: Automasikan pengurusan FB Page anda 24 jam sehari, 365 Hari Tanpa Upah Staf]

 

 

 

 

 

 

 

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *