Ejen Hartanah- Dari ZERO

Anda yang mahu belajar bagaimana mahu mula kerjaya sebagai Ejen Hartanah @REN (Dari ZERO..)?

Guideline dari A-Z bagaimana nak mula jadi Ejen Hartanah @REN. Termasuk selok belok kerjaya dan rahsia di sebalik kerjaya REN ini ada disini.

…Jika anda nak tahu..baca sampai habis..

Assalamualaikum. Hai

Zhafir 1Saya Zhafir Razak.

Saya dah terjebak dalam kerjaya perunding hartanah (REN) kini lebih dari setahun. Dan saya sendiri dah merasa BONUS dan jujurnya saya punyai masa kerja yang flexible.

Penting: Saya mahu berkongsi berita baik ini kepada anda yang sedang membaca yang saya bakal membantu anda. Dan harapan saya, anda sebagai pembaca mendapat manfaat sebanyak yang mungkin dari perkongsian saya di dalam ebook ini.

Ada banyak sebab mengapa saya amat syorkan kerjaya REN ini. Nombor 7 pasti anda tak sangka..

1. REN biasanya akan dapat tahu deal yang bagus untuk dijual.

Jadi deal hartanah yang paling best, biasanya REN yang akan tahu dulu.

Kalau ada capacity dan mampu, memang mereka sendiri akan beli.

Baru-baru ni seorang senior REN di agensi saya beli dua unit hartanah sekaligus!
(sebab dapat deal yang sangat bagus!)

Jadi point pertama, jadi REN dapat tahu deal yang bagus dan biasanya unit di bawah harga pasaran.

Apa-apa peluang best, REN dapat input dahulu..

2. REN ni memang tiada gaji basic. Tapi ada komisen!

Income sebagai REN juga tidak menentu.

Tetapi kalau rajin, setakat RM4k-RM5k tu tak susah InsyaAllah.

Banyak REN berjaya yang saya kenal pendapatan mereka lebih dari RM10k sebulan.

Ada yang ex-engineer, ada ex-lecturer, dan ada juga suri rumah!

Maknanya background anda tak penting.

Yang penting attitude.

Kena rajin, work-smart dan jujur.

Tak guna juga kalau title manager gebang-sembang (pokok pun tumbang) tapi pendapatan tak sampai RM5k kan?

Ada je REN pakai selipar sahaja buat RM30k sebulan.

Dan yang terbaru ada satu REN berjaya buat RM1 juta komisyen sebulan!
(Dasyat kisah mereka..190++ buah hartanah berjaya di jual dalam sebulan!!)
.

3. Masa kerja yang agak flexible : Kita yang tentukan bila kita boleh dan tak boleh kerja.

Sebagai contoh, di agensi saya dahulu ada beberapa ibu muda yang ada anak kecil umur bawah 3 tahun.

Mereka berhasrat sangat nak luangkan lebih banyak masa dengan anak kecil mereka.

Jadi sebagai REN mereka memang boleh tentukan masa kerja mereka.

Pengurusan masa terletak pada REN.

4. Boleh belajar mengenai pelaburan hartanah.

Anda memang boleh datang kelas dan bayar beribu, atau baca berpuluh buku pelaburan dan hartanah.

Tapi semua tu tak akan berguna kalau anda langsung tiada pengalaman melabur hartanah.

Ilmu tanpa amal? Zero.

Sebagai REN, anda nanti boleh jumpa macam-macam kategori pelabur dan ambil peluang belajar dengan mereka.

Saya sendiri pernah berurusan dengan pelabur yang memang target market rumah lelong di bawah harga pasaran (beli sangat murah).

Apabila sampai tempoh masa (tak sampai 2 tahun), beliau rasakan unit sudah mampu buat keuntungan, sekali 3 biji rumah beliau jual.

(Alhamdulillah..saya berpeluang jual 2 dari 3 unit beliau)

Dan sebab REN dah biasa degan harga jualan hartanah di kawasan jajahan mereka, mereka juga dapat belajar.

Sebagai contoh hartanah mana boleh dijadikan pelaburan, dan hartanah mana perlu di elakkan.

Anda bukan lagi belajar teori tapi pada masa sama dapat belajar dan dibayar pula untuk buat praktikal!

5. REN tak perlu buat semua tempat pun. Fokus kepada kawasan anda sahaja. Strategi ini dinamakan farming area.

Sebagai contoh, kisah ibu muda yang nak berhenti kerja untuk luangkan masa dengan anak beliau.

Beliau cuma perlu mula dengan menjadi specialist di kawasan apartment yang beliau sedang tinggal sekarang sahaja iaitu di Shah Alam.

Tak perlu sibuk-sibuk nak buat hartanah jauh seperti di kawasan KLCC nun
(sbb jauh nanti susah nak jaga tambahan kos dan masa hendak ke sana).

Kalau beliau fokus pada condo yang beliau tinggal sahaja pun dah boleh survive.

Sebab kondo beliau sahaja ada hampir 600 unit!. (kondo di sekitar lagi?)

Sebulan dapat close 2 transaction unit sewa ataupun jual satu unit dah boleh cover balik gaji beliau sekarang RM3k sebulan.

Dan beliau akan ada banyak masa lebih pulak dengan anak kecil.

Ini satu tips saya nak cerita..sebenarnya owner memang lebih suka deal dgn owner di situ yang juga REN.

Ini kerana mereka akan lebih bertanggungjawab dalam menyewakan atau menjual hartanah di situ.

Sebab mereka pun tinggal disana, nampak kan kelebihan farming?

Saya ada kenal senior REN laki bini yang tinggal di kondo di Cheras dan jaga berpuluh unit sewaan di kondo yang sama.

Belum masuk unit sewaan kedai lagi dan jualan.

Pendapatan mereka saja RM15k-RM20k sebulan dan jimat tak perlu bayar tol dan parking nak pergi kerja.

Ofis agensi pula dekat je dengan rumah mereka.

6. Kemudian bonus REN saya boleh katakan best sebab tiap-tiap bulan boleh dapat!.

Selalunya saya akan jumpa pemilik (pelabur) yang tak lokek nak beri 3% komisyen atau 1.2 bulan bila saya dapat jual atau sewakan pada harga yang mereka tetapkan.

Mereka reward REN yang bekerja keras untuk jual unit mereka. Macam saya (hehe..)

Sebab saya bantu mereka cari penyewa jangka panjang dan pembeli yang mampu bayar ikut harga permintaan.

Jarang pemilik hartanah nak kedekut bayar REN mereka.

Sebab mereka boleh bantu pemilik buat keuntungan melebihi apa yang mereka nak.

7. Networking

Ada sesetengah REN hari ni dah jadi jutawan sbb pekerjaan ini berikan mereka peluang untuk bernetworking dengan pelabur yang bernilai beratus juta.

Dan saya tengok, ramai REN makin rajin upgrade ilmu hartanah dengan menyertai seminar-seminar hartanah.

Lagi banyak ilmu yang anda ada, lebih senang anda nak jelaskan prospek pelaburan hartanah yang anda nak jual atau sewakan.

Dan di dalam seminar hartanah ini, semua yang datang majoriti nak beli rumah lah kan?

Bukan senang ya REN nak dapat peluang untuk bernetworking dengan 200-300 pelabur sekaligus.

Ilmu dapat, sales dapat, dan netwoking pun dapat!

About meSaya kongsikan dari pengalaman saya sendiri selok belok kerjaya hartanah ini sebagai “short cut” untuk anda mula dari ZERO…saya pun dahulu mula dari ZERO..

p/s: Apa jua ilmu yang kita mahu pelajari sama ada dunia atau akhirat kita perlu pelaburan dari segi masa, tenaga & duit jika belajar sendiri. Belajar dari orang lain, jimat banyak pada masa, tenaga & duit.

Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah

Kandungan Ebook
Kandungan Ebook

Apa kata mereka yang dah baca ebook ini?

Testimoni Pakej Ebook Ejen Hartanah Dari Zero Testimoni Pakej Ebook Ejen Hartanah Dari Zero

Testimoni Pakej Ebook Ejen Hartanah Dari Zero

Testimoni Pakej Ebook Ejen Hartanah Dari Zero

Testimoni Pakej Ebook Ejen Hartanah Dari Zero

Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah

Testimoni Pakej Ebook Kerjaya Ejen Hartanah Dari Zero

Testimoni Ebook Kerjaya Ejen Hartanah Dari Zero

Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah

Testimoni Pakej Ebook Ejen Hartanah Dari Zero

 

Dah bersedia nak dapatkan ebook ini?

Kejap-kejap.. jika anda betul-betul berminat, sebelum anda membuat tempahan saya nak beritahu yang saya nak bagi bonus untuk anda yang membuat tempahan ebook ini.

Ya..saya nak bagi 5 bonus buat anda jika anda buat tempahan ebook ini hari ini!

  • Bonus 1 – Rahsia Platform Kumpul Database (Bernilai RM199 PERCUMA

    + Dengan platform database ini, anda akan mudah untuk kumpul database pembeli & pemilik hartanah.

             + Anda boleh tiru bulat-bulat skrip saya.

  • Bonus 2 – Case Study Dapat Listing RM1.2 Juta Dalam 3 Hari (Bernilai RM197 PERCUMA)

    + Di dalam case study ini, saya kongsikan skrip & teknik berkesan untuk anda dapatkan listing secara FREE KOS!

    + Dan tak lupa dapat LEADS dengan PANTAS!

  • Bonus 3 – Ebook -Proses Beli Rumah (Bernilai RM97 PERCUMA)

    + Dah dapat LEADS & LISTING, kena “explain” proses jual beli pada pembeli & penjual. Ebook ini akan bantu anda faham prosesnya.

    + Dah ada ilmu, senang la nak sembang & buat penerangan. Setuju?

  • Bonus 4 – Ebook-10 Strategi Marketing Hartanah Di Mudah.my (Bernilai RM197 PERCUMA)

    + Dah ada listing, pemilik & penjual “happy” berurusan dengan anda, tiba masa untuk buat kerja & jual unit hartanah. Tapi tak reti iklan?

    + Nah..10 strategi marketing ini akan bantu anda buat iklan dgn kos minima & high conversion.

  • Bonus 5 – Template excell  Kira Kelayakan Loan (Bernilai RM147 PERCUMA)

    + Dan akhir sekali, anda dah buat iklan & pembeli hubungi anda.. kena screen & tapis pembeli kan?

    + Nak kira DSR kena pandai kira, kena ada kertas & pensel. Guna template excell ini, masukkan details terus keluar kelayakan loan berapa.

    + Best ke best? Cepat tak nak update pembeli & tapis kelayakan?

Klik sini>>Saya mahu download ebook ini sekarang. KLIK SINI.

Saya betul-betul nak bantu anda..

Kalau anda perhatikan,,, module & bonus-bonus ini di rangka khsus untuk bantu anda mula dan accelerate growth anda sebagai ejen.

Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah

Mana ada orang lain nak bagi nilai macam ni? Setuju?

Dan nilai keseluruhan konten ni adalah RM1,034.00!!

Tapi untuk anda saya berikan special price.

Iaitu hanya labur sebanyak RM197.00 RM97 sahaja!

Klik sini>>Saya mahu download ebook ini sekarang. KLIK SINI.

.

 

.

.

.

.

MAHAL KE?

Masih nak scroll lagi?

Baik. Saya berikan lagi diskaun 50% untuk anda..

Deal?

Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah

Total pakej ebook ini bernilai RM1,034.00 saya beri kepada anda hanya pada harga RM97.00 sahaja!

p/s: Nak register agensi hartanah terus..tak berani pulak kan? Camne nak tahu apa ejen hartanah buat..? Caranya anda belajar dulu ilmu ejen hartanah dari ebook ini..

Klik sini>>Saya mahu download ebook ini sekarang. KLIK SINI.

LINK DOWNLOAD EJEN HARTANAH

p/s/s: Semoga anda dapat manfaat dan ilmu baru dari ebook ini. Seterusnya dapat memahami karier ejen hartanah untuk bermula dari ZERO.

Zhafir Razak

Ejen Hartanah (REN)