Panduan Mesin Listing 2020

 

Anda seorang ejen hartanah? Dan anda ada masalah LISTING??

Anda berada di laman yang betul.

“Dah buat macam-macam tapi owner masih tak lantik untuk jualkan hartanah”

“Berhujan berpanas edar flyers dan bisnes kad tapi masih tak dapat listing jugak”

“Dah penat ke sana ke sini..lepak dengan kawan kena belanja makan minum nak dapat referral..duit dah keluar, listing tak masuk-masuk jugak”..

“Keluar modal beli masterlisting..Cuba kol owner dari master listing..kena maki!!”

“Call owner dari master listing..owner beritahu dah ada lantik ejen..ejen lain dah sapu dulu..dah tepu..”

“Cuba nak masuk kawasan perumahan baru..ejen lain dah berkampung..silap-silap ada perangai macam gangster..abang kawasan”

Sebelum pergi lebih jauh anda baca dulu..

Perhatian: Jika anda sudah berupaya untuk dapatkan leads dari owner hari-hari, dan setiap minggu collect listing hartanah, maka tools dalam ebook ini mungkin tidak sesuai untuk anda.

Perhatikan masalah-masalah berikut:

  • Sukar nak dapat listing
  • Tak tahu di mana nak kumpul leads
  • Tak pandai buat copywritting
  • Tak ada strategi yang berkesan
  • Leads owner jarang-jarang dapat
  • Leads dari referral kenalan pun kadang-kadang sahaja

Jika anda hadapi masalah-masalah di atas, teruskan membaca. Saya nak kongsikan penyelesaian khas untuk ANDA!

Testimoni Pengguna Mesin Listing
Testimoni Pengguna Mesin Listing

 

5 Hari Closed 3 File (Total sales RM 1Juta)

 

Zhafir RazakSalam Hormat,

Nama saya Muhammad Zhafir, seorang Perunding Hartanah berdaftar dengan agensi hartanah yang sah. Boleh panggil saya Zhafir…

Saya bukanlah pakar di dalam bidang hartanah. REN biasa-biasa macam anda juga.

Bukan otai atau sifu hartanah pun. Cuma nak kongsi cara yang saya telah buat dan lakukan..Dan terbukti berkesan..

Teknik Dapat Leads Dari Owner

Nak di jadikan cerita saya nak berkongsi teknik yang saya telah jumpa tidak lama dahulu..

Saya guna dan ia berkesan mendapatkan leads-leads dari owner. Sekarang saya nak kongsi teknik yang saya guna ini supaya anda juga boleh dapat manfaat yang sama.

Di awal-awal penglibatan saya sebagai seorang Perunding Hartanah, saya turut mengalami masalah yang sama macam anda.

Ya..Masalah nak cari listing! Jika saya dapat listing pun, tidak konsisten. Ini pengalaman sebenar.

Sebulan hanya dapat 1 atau 2 listing sahaja. Dan kemudian berharap salah satu listing itu terjual? huhu.. (Berangan sungguh saya!)

Pergi jumpa mana-mana otai ejen hartanah. Mereka akan beritahu anda..”Rules” nya simple sahaja..Listing!

 

Jika anda kurang listing, maka kuranglah sales anda. Setuju?

So kalau masih belum close deal, besar kemungkinan kerana kurangnya jumlah listing anda.

Jangan susahkan yang mudah.

Semuanya berkaitan dengan nombor dan bilangan listing.

Secara matematiknya, lagi banyak listing anda ada, lagi tinggi peluang untuk anda close deal? Betul tak?

Saya sendiri boleh jamin! Ini yang terjadi pada diri saya sendiri.

Bukan rekaan. Dahulu saya memang kurang listing, maka kurang jugalah sales bulanan saya. Tidak konsisten.

Semuanya berkaitan dengan nombor dan bilangan listing.

Dan saya yakin ramai perunding hartanah di luar sana menghadapi masalah yang sama. Listing ada 3, dan selama beberapa bulan asyik ulang iklan listing yang sama sahaja. Kan?

Itu kalau ada 3 listing, kalau yang hanya ada 1 listing??

 

Nasihat saya berhenti buat kerja gila ini!!

Jika tiada listing, bagaimana anda nak buat jualan?

Bukankah produk seorang Perunding Hartanah unit-unit hartanah?

Ada Cara Yang Memudahkan Anda!

Saya tidak janji bulan bintang, cuma nak berkongsi cara yang akan memudahkan anda.

Setelah saya menemui tools dan strategi BERKESAN ini, banyak leads masuk dan tinggal saya perlu usaha sedikit sahaja lagi untuk convert leads ini menjadi listing.

Anda masih perlu usaha untuk convert kan leads terkumpul nanti menjadi listing ya…#eh (takkan duduk diam form authorization auto sain kan? kenalah juga jumpa owner untuk sain lantikan.)

Apa yang saya nak tekankan di sini ialah, untuk dapat leads (supaya owner hubungi anda) anda tak perlu susah-susah lagi.

Jangan tak percaya, hampir kesemua listing (90%) yang saya punyai sehingga hari ini, datangnya dari leads-leads menggunakan tools dan strategi di dalam ebook Mesin Listing ini.

Selain referral dan cold call (10%), teknik Mesin Listing ini paling banyak menyumbang pada perkembangan kerjaya saya.

Tak Perlu Pening Fikir Copywritting

Anda tak perlu fikir pun copywritting, semuanya telah disediakan.

Anda tak perlu fikir pun copywritting, semuanya telah disediakan.

Anda cuma perlu “copy” dan “paste” sahaja. Iya.

Saya akan kongsikan semuanya dengan anda nanti. Jadi anda tak perlu risau. (Saya suapkan konten)

Tujuan saya supaya anda cepat dapat result dan juga cepat dapat buat sales.

Mahukah anda di bantu?

Tetapi, persoalannya sudahkah anda bersedia untuk di bantu?

Mahukah anda jika saya tunjukkan cara bagaimana nak buat leads-leads ini masuk setiap hari bertalu-talu tanpa henti?

Saya hanya ingin bantu orang yang benar-benar ingin di bantu sahaja. Tak semua orang ingin di bantu. Setuju?

Amaran!: Sekali lagi saya ingin jelaskan di sini, sekiranya anda sudah berupaya mendapat leads dan listing setiap minggu, maka Panduan Mesin Listing ini bukan untuk anda.

Ia sememangnya tidak sesuai untuk anda. Jadi tak perlu buang masa, sila berhenti disini.

Tetapi sekiranya anda ada masalah nak dapat leads dan kurang listing, teruskan membaca.

Jadi..Mahukah anda jika owner hartanah dengan sendirinya beritahu anda mereka ingin jual hartanah mereka?

Tapi bagaimana caranya?

Di dalam panduan ini, saya kongsikan satu tools power untuk anda gunakan.

Mula-mula anda perlu setup tools ini (ikut tutorial) dan setelah selesai anda hanya perlu promosikan link ini (copy paste dari tools).

Apabila owner atau pemilik hartanah klik pada link, mereka akan isikan maklumat dan dari situ anda dapat leads. Lihat gambarajah di bawah.

Flow Proses Strategi Mesin Listing

Flow process toolsTerdapat beberapa STRATEGI untuk promosikan link.

Ada banyak strategi yang PERCUMA dan BERKESAN sebenarnya. Free cost marketing.

Tetapi jika ada modal, anda boleh mula promosi secara Berbayar pula.

Owner hartanah dengan sendirinya beritahu anda mereka ingin jual hartanah mereka.

Nak Tengok Tak Bukti Leads?

Betul ke? Mana buktinya?

Jika saya beritahu pasti sukar untuk anda nak percaya kan?

Jadi mari saya tunjukkan screenshot leads-leads yang saya berjaya kumpulkan. Teruskan membaca.

Screenshot_2015-12-04-15-55-44-108 Screenshot_2015-12-04-15-55-56-209 Screenshot_2015-12-04-15-56-12-415 Screenshot_2015-12-04-15-56-41-627 Screenshot_2015-12-04-15-56-50-880 Screenshot_2015-12-04-15-57-01-458 Screenshot_2015-12-04-15-57-21-876Ini contoh leads yang saya dapat hasil dari tools ini yang saya telah gunakan.

Owner hartanah sendiri beritahu mereka ingin jual hartanah mereka.

Anda nampak kan?

Yang bagusnya, setiap data dan leads ini akan di email kepada anda secara terus.

Anda boleh buka email dan lihat data melalui smartphone. Bila anda dah buat dan sudah tahu teknik ini, saya yakin anda tidak akan alami masalah nak cari listing lagi.

Di bawah ini saya suka hendak tunjukkan result leads-leads terkumpul dalam bentuk bulk data pula.

Tools yang saya gunakan ini juga membenarkan anda untuk download dalam bentuk file excell bagi keseluruhan data terkumpul.

How convenient! Jadi boleh download dan simpan data dalam bentuk excell.

Untuk print dan sebagainya.

Boleh download dan simpan data dalam bentuk excell.

Result excell 3Result excell 2Result excell 1Excell Result 4Excell 5Maaf saya terpaksa hide details seperti alamat dan nombor telefon dengan mengecilkan column  🙂 . Jadi anda sudah nampak data-data yang saya kumpulkan di atas bukan?

Itu cuma sebahagian sahaja. Ini baru leads owner hartanah, belum kira leads untuk prospek pembeli pula kan?

Guna tools ini, anda juga boleh setup untuk dapatkan leads bakal pembeli.

Apa nilai yang saya dapat dari ebook ini Zhafir?

Anda rasa-rasa, berapakah nilai pelaburan sebenar anda jika mahu dibandingkan dengan leads-leads yang terkumpul dari owner hartanah ini??

Bayangkan jika anda ada 100 leads terkumpul. Setelah anda pilih-pilih katakan hanya 10 leads sahaja anda ingin convert kan menjadi listing.

Dari 10 listing tersebut, anda iklankan kesemua dan berjaya jual hanya 1 unit sahaja!

Ini kalau “worst case” senario hanya dapat close deal 1 unit hartanah!

Cuba kira berapakah fee yang anda akan dapat jika 1 unit yang terjual itu berharga RM300,000? (Ada ke property bawah RM300k landed?)

Nah..jika hartanah yang anda dapat close deal itu berharga RM500,000?

Anda sendiri boleh kira pulangan dan keuntungan yang anda dapat.

Saya jamin pulangannya berlipat kali ganda dari nilai pelaburan anda.

Andai dapat close deal 1 unit sewa rate RM1,000/month pun dah cover pelaburan anda untuk panduan ini.

Andai anda close deal 1 unit sewa rate RM1,000/month, sudah cover pelaburan anda ini!

Betul Ke 10 Leads Sehari Zhafir?

Bukan setakat 10 leads sehari, 25 leads owner sehari pun boleh! Total 768 leads owner sebulan!

Ini result dari pengguna strategi ini sendiri.

Telah berurusan dengan 768 owner Sebulan!

“Telah berurusan dengan 768 owner yg nak jual rumah dalam tempoh sebulan bersamaan dgn purata 25 owner sehari. Baru owner, belum buyer lagi.”

Testimoni

1st Leads RM1.0M Putrajaya!!!

“Tq zhafir..leads dah start masuk. 1st lead RM1.0M Putrajaya”

5 Hari Closed 3 File Total Sales RM1Juta!!

5 Hari Closed 3 File (Total sales RM 1Juta)

Apa lagi kata mereka yang dah gunakan tools ini?

Bagi saya tools ini sangat berkesan dan bagus. REN wajib kena ada kalau nak sale. Nilai ilmu lebih tinggi dari segalanya.
Bagi saya tools ini sangat berkesan dan bagus. REN wajib kena ada kalau nak sale. Nilai ilmu lebih tinggi dari segalanya. (Imran,REN)
"Leads dah banyak masuk ni..pakai tribe sendiri je.." (Muaz,REN)
“Leads dah banyak masuk ni..pakai tribe sendiri je..free channel” (Muaz,REN)
"Pakai tools ni leads owner dapat beratus-ratus, belum leads buyer lagi.." (Erwan, REN)
“Pakai tools ni leads owner dapat beratus-ratus, belum leads buyer lagi..” (Erwan, REN)
"Alhamdulillah. Dah dapat beberapa appointment untuk inspection" (Arqam, REN)
“Alhamdulillah. Dah dapat beberapa appointment untuk inspection” (REN, Shah Alam)
"Memang STB. Simple tapi berkesan..hehehe"
“Memang Ebook Tuan STB. Simple tapi berkesan.. hehehe” (REN,Shah Alam)

 

"7 Leads Masuk 3 Hari Pertama, Siap Close Case!" Ezam REN
“7 Leads Masuk 3 Hari Pertama, Siap Close Case!” (Ezam REN)

 

"Saya nak ucap terima kasih banyak-banyak kat Tuan..Memang cara ni terbaik"
“Saya nak ucap terima kasih banyak-banyak kat Tuan..Memang cara ni terbaik” (Ezam REN)

 

“Terima kasih tuan atas ebook yg sy beli tu..Mmg betul2 manfaat”

Listing boleh co-agency

Betul.. awal-awal jika anda sertai agency, boleh sahaja co-agency dan iklankan listing rakan-rakan sesama agency atau agency lain.

Tetapi…sampai bila?

Sampai bila nak ambil listing orang lain?

Kalau saya, segan nak minta co-agency.

“Amboi, amboi, amboi.. asyik ko je ambil listing aku.. listing ko mana? Boleh kita tukar-tukar listing.. listing sendiri tak ada ke?”

Bila kita menerima, sesekali kita juga perlu memberi. Setuju?

Siapa suka kalau kita asyik ambil sahaja tanpa memberi. Kan?

Dan jika kita ada listing sendiri, kita ada control terhadap listing tersebut. Kita tak mahu berharap pada orang.

Berharap dengan orang, pasti kita akan kecewa.

Lagi satu, tak mahu ke anda merasa dapat full profesional fee bila jual hartanah tersebut? Yela, bila co-agency kan perlu berkongsi profesional fee@komisen?

Harapan saya semoga anda terbuka minda dengan perkongsian saya ini.

Bagaimana nak dapatkan Panduan Mesin Listing ini?

Ebook ini bukan sampah. Saya dah beritahu, penting untuk ada listing anda sendiri. Ebook ini akan bantu anda dapat leads dan seterusnya dapat listing InsyaAllah.

Jika anda ingin di bantu dan ingin belajar ilmu mahal ini, anda boleh dapatkan ebook ini di link di bawah.

Klik sini –>[Ebook – Panduan Mesin Listing 2020] .

p/s: Dapatkan sebelum harga di naikkan lagi pada bila-bila masa.

Tagged , , , , , , , ,

5 thoughts on “Panduan Mesin Listing 2020

  1. […] dalam artikel saya sebelum ini, saya ada kongsikan berkenaan leads generation […]

  2. […] klik sini >> Strategi Kumpul 700+ Leads Sebulan […]

  3. […] Anda boleh baca lebih lanjut disini [BACA: Panduan Mesin Listing] […]

  4. […] Petik sini>> 3 Hari 7 Leads & Close Case! […]

  5. […] Petik sini>> 3 Hari 7 Leads & Close Case! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *