Tabiat Buruk Yang Merugikan Bisnes Saya & Cara Saya Ubah Tabiat Buruk Dalam 3 Hari

TABIAT BURUK YANG MERUGIKAN BISNES SAYA & CARA SAYA UBAH TABIAT BURUK DALAM 3 HARI!

Assalamualaikum.

.

Anda ada TABIAT BURUK?

.

Jawab dalam hati jer.

.

Saya mengaku. Saya ni memang ada banyak tabiat buruk.

.

Dan dah lama tercari-cari cara nak ubah tabiat buruk ni.

Dan saya rasa bukan saya seorang sahaja ada tabiat buruk.

.

Dari yang kecil sampai ke besar ada tabiat buruk.

Setuju?

.

Tapi saya cuma nak berkongsi cerita saya.

.

Tentang satu tabiat buruk yang memang dah lama belenggu diri saya.

Ya.

.

.

Apa TABIAT BURUK saya tu?

.

“TABIAT beli produk tapi tak guna habis atau tak guna langsung”

.

“Suka bertangguh dalam satu-satu kerja”

.

Teruk ke teruk?

.

.

Saya selalu spend duit untuk beli satu-satu produk tapi saya tak pakai pun.

.

Cuma produk yang saya selalu beli ni bukan produk fizikal. Bukan baju, bukan kasut, bukan handbeg.

.

Tapi produk digital (ilmu-ilmu dalam bentuk ebook dan course online).

.

.

PANTANG

.

Pantang ada offer atau sales yang di buat oleh marketer online, saya selalu terjebak untuk beli.

Rasa rugi kalau tak beli.

Serius.

.

Pening orang rumah saya tengok perangai saya ni. (Sama macam saya pening tengok parcel barang online dia beli sampai rumah setiap minggu 😂)

.

Anda pernah rasa tak macam tu?

Sebenarnya saya rugi bukan bila saya beli.

.

Tapi bila saya tak gunakan produk-produk tu.

Bukan produk tak bagus, tapi saya ada tabiat bertangguh.

“Nanti lah bukak..simpan dulu..”

Bertangguh untuk mula baca.

Kalau baca, tak habis baca pun ebook, atau tak habis tengok pun course online yang saya beli.

.

Dan kalau habis, saya bertangguh pulak untuk aplikasikan dalam bisnes saya. Adudu.

.

Jadi bagaimana nak UBAH?

.

.

.

KUNCI UBAH TABIAT

.

Apa yang saya boleh kongsikan ialah, ada cara untuk ubah TABIAT buruk ni.

Kalau kita ada ilmu dan tahu caranya.

STEP 1

.

Pertama sekali kita kena sedar apa yang kita buat (perkara buruk tu..) adalah tabiat.

TABIAT ni biasanya kita buat tanpa kita sedar & berfikir.

.

Contoh tabiat biasa:

.

1. Keluar bilik air tutup lampu.(walaupun hari siang)

2. Masuk parking kereta tutup radio, matikan enjin (walaupun tak buka radio)

3. Lepas makan terus capai rokok & nyalakan. (TABIAT buruk)

.

.

Jadi langkah pertama adalah untuk sedar perbuatan kita sealalu buat tu adalah satu tabiat. (Penting!!)

.

Dalam contoh saya, saya kena sedar yang saya beli produk bertimbun-timbun tu lepas tu tak baca dan tak aplikasi. (TABIAT buruk). Peram sampai bertahun-tahun.

Bila saya sedar, saya stop beli panduan.

.

Kemudian mula berfikir. Buat step 2 & 3 yang guru saya ajar..

Dan saya berjaya mulakan tabiat baru lepas tu.

.

.

Alhamdulillah. Banyak produk ilmu saya beli dulu-dulu tu dah dapat hadam dan saya dah mula aplikasikan dalam bisnes.(2 tabiat baru berjaya di lakukan)

.

Dan ianya beri impak yang sangat besar kepada strategi pemasaran saya sekarang.

.

.

Contoh tabiat buruk lain saya dulu,

“Malas follow up pelanggan”

.

.

TABIAT ni pun saya berjaya ubah.

.

Dan bila saya mula follow up pelanggan (jadikan tabiat baru), lebih banyak sales saya dapat bawa masuk kedalam bisnes saya.

.

.

Jadi.. Apa TABIAT yang anda nak ubah?

.

.

Mungkin ada benda anda nak buat?

.

Atau tabiat baru yg anda nak mulakan?

.

Contoh: Nak mula bersenam!!.

.

Nak berhenti merokok.

.

Nak mula baca buku.

.

Nak mulakan bisnes online.

.

Nak buang sikap bertangguh kerja.

.

Pergi kerja awal.

.

Kemas katil lepas bangun tidur.

.

Nak rancang aktiviti kerja harian.

.

ANYTHING!

.

Apa sahaja tabiat baru InsyaAllah boleh capai.

.

Dan tabiat buruk lama kita boleh tinggal jauh-jauh.

.

THE TRUTH

.

Sebenarnya saya tidak la bangun tidur satu hari tiba-tiba berubah.😂

.

.

Sebenarnya ada satu Panduan ni yang berjaya ubah hidup saya dan tabiat buruk saya.

.

Nama panduannya Kuasai Tabiat Capai Matlamat (KTCM).

Pernah dengar tak?

.

Mula-mula saya dengar pasal KTCM ni macam tak berapa nak percaya jugak.

.

Masa tu..Iklan nya selalu lalu dekat newsfeed saya.

Yela. TABIAT bertahun-tahun saya buat.

Senang-senang nak ubah. (Tak masuk akal kan??)

.

Tapi since saya betul-betul nak ubah perangai buruk saya tu.

.

Saya dapatkan Panduan KTCM ni masa tu.

Cuma apa yang buat saya tertarik dengan Panduan ni ialah kita bukan sekadar ikut step 1,2,3. (Itu cuma sebahagian proses)

.

Tapi dia juga buat kita berfikir.

Bagi “aha moment” pada diri saya.

Oh macam tu rupanya..

.

Dan..Nak ubah diri, kena kenal diri..

.

Dalam 3 hari jer lepas saya habis tengok kesemua video tu, saya buat ikut step yang di kongsikan dan menjadi.Pehh!

.

Satu-satu TABIAT buruk tu dapat saya ubah. . . .

.

Dan saya dah berjaya set tabiat baru:

  1. Habiskan module-module, training online dan baca ebook marketing yang saya beli dan peram dulu tu.

  2. Aplikasikan ilmu-ilmu yang saya dah belajar ke dalam bisnes saya.

  3. Dapat rancang aktiviti kerja harian dengan lebih teratur.

  4. Bangun lebih awal setiap pagi.

  5. Kemas katil lepas bangun tidur.

  6. Start jogging dan bersenam sebelum pergi kerja (ini paling latest. woot woot)

Ok bukan saya seorang je tau join program ni.

.

Nak tahu tak apa yang peserta-peserta lain yang dah join cakap pasal KTCM ni?

.

ANDA BOLEH TENGOK SINI BAWAH NI

.

cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-01

.

 

cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-02

cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-03.

.

cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-04

.

.

cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-05 cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-06.

.

cara-ubah-tabiat-buruk-ktcm-07.

.

 

Feedback atas ni hanya sebahagian kecil sahaja. Nak uload semua ada beratus-ratus feedback.

Oh ya.. Panduan ni dah pun di sertai oleh lebih 2,000++ orang. Sebab tu feedback ada beratus-ratus.

.

Setiap hari ada sahaja yang email beritahu perkembangan dan perubahan selepas join KTCM.

.

Semua YANG JOIN NI RATA-RATA ADA TABIAT BURUK untuk di ubah pada asalnya dan melalui Panduan KTCM ini mereka berjaya capai matlamat.

.

Ni bukan ebook 30 muka surat.

.

Bukan produk eksperimen baru 30 orang beli.

.

2,000+ orang dah sertai. Memang proven techniques.

.

.

PROGRAM APA KTCM NI?

Ianya PROGRAM TRAINING dalam bentuk video Untuk latih dan guide kita ubah tabiat buruk.

.

Dan mulakan tabiat baru yang lebih baik. InsyaAllah.

.

(Ada 6 video bahagian keseluruhannya).

.

Yang bagusnya, dia tak bagi kita sekaligus 6 video tu.

.

Kebanyakan produk digital online, bila kita beli terus dapat link download kesemua video kan?

.

Program ni lain. Sangat berbeza.

Since betul-betul nak bantu peserta, mereka bagi video part by part.

.

Bagus supaya kita tak “information overload”. Selalunya bila overload, itu yang kita terus tak buat apa-apa.

.

Pada pandangan saya sebab tu program ni sangat efektif.

.

.

Lagi satu, dalam setiap video akan ada task untuk kita buat.

.

Lepas habis 1 video, baru akses video ke-2 akan di berikan. Begitulah seterusnya. Sampai video ke-6.

Sampai kita betul-betul faham.

.

BRC (creator produk KTCM) ni memang betul-betul akan berkempen untuk anda fokus tonton video sampai habis dan selesaikan task-task di berikan nanti.

.

Mereka tak akan tinggalkan anda terkontang-kanting. Saya berani jamin.

.

Sebab saya dah join lama dulu.. 🙂

.

Kalau anda betul-betul nak tahu lebih lanjut bagaimana anda boleh ubah tabiat dan capai matlamat anda.

.

Klik dan luang beberapa minit untuk baca melalui link di bawah. Lebih baik belajar ubah tabiat dari sekarang dari biar melarat. Baca sebelum terlambat.

.

Tak ada risiko buat diri anda melainkan perubahan yang lebih baik.

.

★★★ KLIK SINI>YA SAYA NAK UBAH TABIAT

★★★ KLIK SINI>YA SAYA NAK UBAH TABIAT

 ★★★ KLIK SINI>YA SAYA NAK UBAH TABIAT

P/s: Saya jarang cerita pada orang kecuali betul-betul membantu dan boleh bagi manfaat pada orang lain. Ni dah cerita panjang betul ni. Anda rasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *